2021 - Leef!

‘Leef!’, één groot feest!

Concertband Cecilia Geraardsbergen (CCG) verrast op 20 & 21 november, na het succesvolle Guantanamera in 2019, dit keer zijn Geraardsbergs publiek met een muzikaal thema van eigen bodem: ‘Leef!,  de Hitmachine der Lage Landen’. Zangtalent van dienst zijn Bram Van Den Berghe en Vanessa Salamon, beiden muzikant bij Niels Destadsbader. Cecilia laat ook deze keer niets aan het toeval over. JC De Spiraal krijgt een complete metamorfose en werd sfeervol omgetoverd tot een gezellige Vlaamse kermis met gele en blauwe tinten.

Met ‘Goeiemorgen, Morgen’ barst de show volledig los. Tijdens de intro kondigt dirigent Dominic Reynders zijn 2 muzikale gasten aan en via een showtrap dalen Vanessa en Bram zingend tussen het 60-koppige orkest naar voor. Ninovieter Bram sleurt ons meteen mee in de funky versie van ‘Iedereen is van de wereld’ van Thé Lau en het ritmische ‘Messias’ van Bart Peeters. CCG raast met zijn muzikale sneltrein verder tot aan de pauze met parels van Yasmine, Raymond van het Groenewoud, Clouseau en André Hazes, om te eindigen met Camille’s zomerhit (en werkelijk) ‘Vuurwerk’.

Na de pauze schakelen we meteen naar de hoogste versnelling van de show met een flashy lichtshow. Tijdens de stuwende intro van Borsato’s  ‘Ik leef niet meer voor jou’ gaan Bram en Vanessa een gitaar- en vioolduel aan. Daarna volgt een ode aan Rob de Nijs met de meezinger ‘Malle Babbe’. Ook Will Tura ontbreekt niet op de playlist,  met ‘Arme Joe’ en ‘Hoop doet leven’. Vanessa vervolgt met de ballade ‘Ik hou van jou’ van Dana Winner en zorgt hiermee voor het kippenvelmoment van de avond. Met Regi’s zomerhit ‘Kom wat Dichterbij’ wuift Dominic en zijn muzikale bende iedereen naar huis. De hit ‘Leef’ van André Hazes jr. als bisnummer bezorgt Cecilia, Bram en Vanessa een staande ovatie van een tevreden publiek.

‘Leef!’, was boenk erop: een verzorgd muzikaal feest tot in de kleinste details, met muzikaal respect voor het betere Vlaamse en Nederlandse lied!

Foto's: GERALDINE V

JoomShaper