Onze dirigent

10502480 793655264037353 8161135167952789202 nDominic Reynders is in september 1989 geboren. Al op jonge leeftijd was Dominic ervan overtuigd ooit saxofonist te worden. Vanaf 1996 begint hij dan ook aan zijn opleiding saxofoon aan de Muziekacademie van Geel en al snel speelt Dominic de eerste noten in de HaFaBrawereld.

In 2006 richtte Dominic een jeugdorkest op onder de vleugels van de Koninklijke Fanfare 'Strijd naar Eendracht'. Een aantal jaren later is de 'Testeltse Jeugdband' uitgegroeid tot een volwaardig jeugdorkest met een zeventigtal muzikanten. Ondertussen besloot Dominic om in 2007 na het afronden van zijn Humaniora verder te studeren aan het conservatorium te Gent in de richting klassieke muziek: saxofoon. Daar kreeg hij les van dhr. Raf Minten, dhr. Koen Maas en dhr. Rik Vaneyghen en volgde hij directie bij dhr. Wim Belaen. Na dit eerste jaar werd ook duidelijk dat Dominic eerst graag het pedagogische onder de knie had waarop hij eerst de studie leerkracht in het secundair onderwijs: muziek en wiskunde aanvatte en afmaakte. Gedurende deze studie werd het dirigeren belangrijker voor Dominic en begint hij ook als dirigent bij een aantal verenigingen.

Ondertussen werkte hij zijn Bacheloropleiding aan het conservatorium te Gent, klassieke muziek: saxofoon met optie directie bij dhr. Dirk Brossé en optie compositie bij dhr. Lucien Posman, af. Ook volgde hij extra lessen directie in academie de Kunstbrug bij dhr. Dimitri Bracke en dhr. Nico Logghe. 

Op dit moment volgt hij de opleiding Master directie HaFaBra aan het conservatorium van Antwerpen bij dhr. Dirk Decaluwe en saxofoon bij dhr. Hans de Jong.

Dominic is actief als dirigent bij de Koninklijke Sint-Martinusfanfare uit Halle en sinds begin 2018 dirigent bij Concertband Cecilia Geraardsbergen.

Als dirigent wordt Dominic ook vaak te gast gevraagd om evenementen en play-ins te begeleiden, zo dirigeerde hij reeds meerdere malen de jeugdplay-in georganiseerd door Vlamo Vlaams-Brabant. Als freelance saxofonist is hij aan het werk in verschillende verenigingen, zo werd hij samen met Fanfareorkest 'Brass aux saxes' uit Westerlo wereldkampioen in Kerkrade in 2009 op bas saxofoon. Ook gebruikt hij zijn sax buiten de HaFaBrawereld, zo speelde hij in groepen als 'Hombre' (ska, pop) en 'Drums are for Parades' (Gentse metalgroep) waarmee hij de grotere festivalpodia zoals Dour aandoet.

JoomShaper