Ceciliaans Eetfestijn

We organiseren op zaterdag 3 februari (18u-21u) en op zondag 4 februari (11u30-14u) ons jaarlijks eetfestijn. We heten jullie graag welkom in zaal De Reep (Nederboelare) voor steak met diverse sauzen of tong in madeirasaus met heerlijke frietjes. Ook aan de vegetariërs is er gedacht: we bieden nl. ook een vegetarische burger aan.

CCG in de maat met Die Verdammte Spielerei!

CCG houdt van diversiteit en muzikale uitdagingen. Met “Die Verdammte Spielerei”  gaan ze samen in het Arjaantheater voor een geheel van topmuziek in combinatie met absurde muzikale humor.

4 saxofonisten, 1 percussionist en natuurlijk Stefaan vormen samen Die Verdammte Spielerei. Vergis je niet, achter de façade van de witte marcellekes schuilen afgestudeerde conservatoriumstudenten, aan de slag bij gerespecteerde instellingen zoals de Koninklijke Muziekkapel van de Marine, het Brusselse Philharmonic en het muziekcollectief Bl!ndman.

De klassieke fanfare kennen we allemaal van binnen en van buiten, elke zichzelf respecterende parochie of stad heeft nu eenmaal een koninklijke harmonie of fanfare. Die Verdammte Spielerei neemt een loopje met deze Vlaamsche realiteit. De tamboer-majoor ruilde het vaandel voor de megafoon en de muzikanten hun das voor een marcelleken. De doorzopen grijsaards van de fanfare maken plaats voor 6 dronken adonissen met kathedralen van lichamen, spitsbogen en rondbuiken.

Meer info volgt.

Processie van Plaisance & Saint-Saucisse

Net zoals elk jaar is er tijdens de kermisweek de Processie van Plaisance waarbij de overdracht van de relikwieën van de heilige Bartholomeus van Lierde naar Geraardsbergen wordt gevierd met een ommegang van Geraardsbergse verenigingen en de Kerkraad.  Concertband Cecilia Geraardsbergen is traditiegetrouw uiteraard weer van de partij!

Vuurwerkconcert

Als afsluiter van de kermisweek is er het vuurwerk op de Markt van Geraardsbergen, met voorafgaand een  'Vuurwerkconcert' door Concertband Cecilia Geraardsbergen.

JoomShaper