Onze dirigent

OK2A6636 lowVincent Alpaerts (°19/10/1990, Sint-Niklaas) begon zijn muziekstudies te Sint-Niklaas bij Henri De Roeck. Op 14-jarige leeftijd trok hij naar de kunsthumaniora te Gent bij Raf Minten. Twee jaar later werd hij door Universiteit Gent erkend als virtuoos, en kon hij zijn studies aan de School of Arts in Gent aanvangen. Hij volgde er klassieke saxofoon bij Raf Minten, Koen Maas en Rik Vaneyghen en studeerde cum laude af in 2012.

Vincent nam met succes deel aan verscheidene wedstrijden in binnen- en buitenland. Hij werd meermaals eerste laureaat bij Dexia classics en het Concours pour Jeunes Saxophonistes te Dinant, en werd voor die laatste prestatie bekroond met een saxofoon en een reis naar het wereldsaxofooncongres te Bangkok.

Hij trad meermaals op als solist met orkest (o.a. met de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen en het Symfonisch orkest van het Conservatorium Gent) en volgde internationale masterclasses bij onder meer Mario Marzi, Jean-Marie Londeix, Daniel Gaulthier, Eugène Rousseau en Simon Diricq.

Vincent is als beroepssaxofonist actief bij de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Luchtmacht, meerbepaald op tenorsax. Daarnaast bespeelt hij de altsaxofoon bij het gerenommeerde CeDeL-saxofoonkwartet, dat reeds meermaals nationaal en internationaal bekroond werd.

Naast saxofoon is Vincent ook professioneel met directie bezig. Hij volgde reeds les bij Wim Belaen, Bart Picqueur en Dirk Brossé. Hij is momenteel actief als dirigent van harmonieorkest 't Meziek uit Berlare, fanfare De Lauwerkrans uit Mopertingen, Fanfare Moed en Volharding uit Velzeke en natuurlijk onze eigen Concertband Cecilia Geraardsbergen!

JoomShaper